top of page

Taiat de porc 2019

  • Poza scriitorului: Cristi Magargiu
    Cristi Magargiu
  • 14 dec. 2019
  • 1 min de citit


Pai am promis ca pastram traditiile sa construim puntea dintre generatii, ca sa vada si cei mai tineri cum  ne strangeam odata la taiatul porcului ca la mare sarbatoare.


Anul asta nu a facut exceptie, asa ca ne-am echipat si ne-am mobilizat sa il sarbatorim pe sarmanul porc, care, din cauza pestei porcine, a fost adus din satul vecin. 

In sat nu se auza nici musca, fata de alte dati cand in wekendul de dinainte de Craciun se auzea ca lumea e preocupata cu pregatirea mesei din ziua cea mare. In plus, nu prea mai creste lumea porc pentru ca e mai usor sa cumperi carnea transata de la abator. Batrani nu prea mai sunt, iar traditiile usor-usor se pierd. Pana si 'nea' Tomel s-a dus, care, asa mic si pricajit cum era, venea sa ne ajute si sa bea cu noi o tuica.

Vremea a tinut cu noi, tuica fiarta si-a facut aparitia  dis de dimineata, ca o cafea cu toping special (dar nici chiar atat de special), soriciul proaspat si urechea de purcel nu au lipsit din peisaj, iar Pomana Porcului a fost tare gustoasa cu Costica cel Tanar care s-a ridicat la asteptarile deja create. 

Sa fim sanatosi sa facem la fel si la anul. De fapt la anul o sa transez eu carnea. :). Pai sa il las pe taica-meu sa se odihneasca fiindca a inceput sa il mai lase spatele.


Unde / Cand:​
Islaz / 14 Decembrie 2019

Comments


Costica_la_pescuit2020
bottom of page