top of page
familie.jpg
mami.jpg
tati.jpg

POVESTEA

Imi place sa savurez vinul, insa nu am avut niciodata o relatie speciala sau un atasament de vreo crama sau marca anume. Si nici intentia de a crea una sau un vin... pana cand, in urma unei discutii cu taica-meu mi-am descoperit legatura cu traditia si generatiile Magargiu. 

Dupa moartea lui tataie Costica , am incercat sa insist la taica-meu sa nu mai munceasca via din cauza problemelor de sanatate. Dupa lungi insistente, mi-a zis ca n-are cum sa lase via pe care tataie Costica si mamaia Vica au plantat-o si au muncit-o atatia ani. 

Si atunci m-am hotarat ca in loc sa il conving sa renunte la vie, o sa il ajut sa o munceasca mai usor si o sa imbunatatesc reteta lui tataie care, cu mamaie Vica an de an o pastrau conform traditiei. Si am inceput cu o parte din vin, Othello, selectand doar acest soi de strugure pentru a-i vedea capabilitatile lui de invechire si pastrare in timp. Si o sa continui si eu sa pastrez via, vinul, aducand aportul generatiei mele.

Primul lucru pe care mi l-am dorit a fost sa nu mai avem doar vin de la un an la altul si sa incepem sa pastram, in amintirea vremurilor, anotimpurilor, oamenilor, povestilor. Sotia mi-a cumparat cadou carti sa ma documentez si m-a sustinut foarte mult in a materializa ideea... pana si eticheta de acum este pornita de la idea Liviei care, ca orice femeie care se respecta e in spatele intregului concept.

De la consum la poveste si combinatii culinare...

De la trebuie sa ajung acasa anul asta... la evenimente de celebrare in familie

De la generatie, la generatie... prin RECUNOSTINTA 

Poza de sus este generatia lui Costica si a sotiei lui Vica, Cel Tanar si puternic, "Cel Iubitor" , "Cel Bland" cu toata lumea si mai tarziu "Cel Intelept", pentru care familia si neamurile au insemnat totul. Acum vor deveni "Cel Nobil" in semn de recunostinta pentru tot ce au facut pentru cei dragi.

Cele doua poze de jos sunt parintii mei, cu care voi continua toate aceste traditii in amintirea generatiilor trecute.

20170915_192545.jpg

Si daca tot o sa o fac, o sa fie completa. Si mai mult, cu un plan pe urmatorii 25 de ani cand voi deschide un restaurant si o crama la Islaz . Timp in care voi invechi de toate in amintirea generatiei lui Costica si voi cauta investitori pt ceva maret :)

Incep timid, cu vinul si cateva retete de mancare bazate pe ingrediente locale si doar de sezon, ca doar vinul nu merge singur la masa, oricat de bun ar fi. Si cand zic de sezon, ma refer la acel ingredient care are gustul ala pe care il stim de pe vremuri, dar care este asa o perioada scurta. N-o sa gasesti de la luna la luna, de la an la an acelasi gust. Ca la vin, e un an mai bun, altul mai putin.... un pamant mai bun altul mai putin... o zona mai buna alta mai putin...si asta inseamna calitatea pt ca nu e "ajutat" sa ajunga la acelasi gust.  

Dar despre astea, o sa tot vorbim. Va tin la curent periodic cu ce se mai intampla atat in pivnita cat si in bucatarie, ca vinul nu merge asa pe nemancate...

SI DUPA POVESTE A URMAT...

bottom of page