




POVESTEA:
PUNTEA DINTRE GENERAȚII
Îmi place să savurez vinul, însă nu am avut niciodată o relație specială sau un atașament de vreo cramă sau marcă anume. Nici intenția de a crea una sau un vin... până când, în urma unei discuții cu tatăl meu, mi-am descoperit legătura profundă cu tradiția și generațiile Magargiu.
Moștenirea lui Tataie Costică și Mamaia Vica
După moartea lui Tataie Costică, am încercat să îl conving pe tatăl meu să nu mai muncească via, din cauza problemelor de sănătate. După lungi insistențe, mi-a mărturisit că nu poate lăsa via pe care Tataie Costică și Mamaia Vica au plantat-o și au muncit-o atâția ani.
Atunci m-am hotărât: în loc să îl conving să renunțe, o să îl ajut să muncească mai ușor și o să îmbunătățesc rețeta lui tataie. An de an, el și mamaia Vica au păstrat tradiția.
Vinul Costică: Un Omagiu și o Promisiune
Am început cu o parte din vin, soiul Othello, selectând doar acest strugure pentru a-i vedea capabilitățile de învechire și păstrare în timp. Voi continua să păstrez via și vinul, aducând aportul generației mele.
Primul lucru pe care mi l-am dorit a fost să nu mai avem doar vin de la un an la altul, ci să începem să păstrăm. Să păstrăm în amintirea vremurilor, anotimpurilor, oamenilor și a poveștilor.
De la Consum la Poveste și Combinații Culinare
Proiectul a evoluat de la simplul consum la o poveste complexă despre familie și combinații culinare. Este o punte:
•De la "trebuie să ajung acasă anul acesta" la evenimente de celebrare în familie.
•De la generație la generație, prin RECUNOȘTINȚĂ.
Generațiile Magargiu
Fotografia de sus este cu generația lui Costică și a soției lui, Vica. El, "Cel Tânăr și Puternic", "Cel Iubitor", "Cel Blând" cu toată lumea și, mai târziu, "Cel Înțelept", pentru care familia și neamurile au însemnat totul. Acum, el va deveni "Cel Nobil" în semn de recunoștință pentru tot ce a făcut pentru cei dragi.
Cele două fotografii de jos sunt cu părinții mei, alături de care voi continua toate aceste tradiții, în amintirea generațiilor trecute.
Viziunea pentru Viitor
Și dacă tot o să o fac, o să fie completă. Am un plan pe următorii 25 de ani, când voi deschide un restaurant și o cramă la Islaz. Timp în care voi învechi de toate în amintirea generației lui Costică și voi căuta investitori pentru ceva măreț.
Încep timid, cu vinul și câteva rețete de mâncare bazate pe ingrediente locale și doar de sezon. Vinul nu merge singur la masă, oricât de bun ar fi.
Despre Gustul Autentic
Când spun "de sezon," mă refer la acel ingredient care are gustul pe care îl știm de pe vremuri, dar care este disponibil doar o perioadă scurtă. Nu o să găsiți de la lună la lună, de la an la an același gust.
Ca la vin, e un an mai bun, altul mai puțin... un pământ mai bun, altul mai puțin... o zonă mai bună, alta mai puțin... și asta înseamnă calitate, pentru că nu este "ajutat" să ajungă la același gust.
Dar despre toate acestea, o să tot vorbim. Vă țin la curent periodic cu ce se mai întâmplă atât în pivniță, cât și în bucătărie, căci vinul nu merge așa, pe nemâncate.


