Noul alb...
- Cristi Magargiu

- 14 mar. 2021
- 1 min de citit

Am tot citit recent despre cum tehnologia poate face in timp mai scurt bauturi care in mod normal se fac in ani, gen scoth-ul scotian care se face in ani, sau berea care fermenteaza intr-un timp foarte scurt, iar ce am constatat ca si in vin e acelasi lucru, mai ales cu filtrarea lui.
Costica cel Bland este un exemplu in acest sens si anume faptul ca poti sa il filtrezi si sa iti iasa baubil intr-un timp relativ scurt, sau sa il lasi sa se filtreze singur si abia in doi ani sa incepi sa il poti savura in adevarata lui savoare. Si asta face un vin Artizanal sa fie apreciat, chiar daca am auzit de la cineva ca mai nou, un vin artizanal poate fi si tulbure atunci cand il bei. Pe bune?
Asa ca, daca pana acum tot cochetam cu ideea de a imi cumpara un filtru pentru vinul alb, dupa ce l-am gustat pe Costica cel Bland 2018, acum in 2021, voi renunta la aceasta idee pentru a tine conceputul de vin Artizanal acolo unde trebuie.
Si parca simteam ca ma indepartez de motivul principal pentru care am pornit la acest drum si anume lipsa rabdarii, de a avea ceva fain facut dupa un timp de asteptare, ceea ce pentru mine a fost o provocare. Eu care sunt o persoana atat de agitata, am invatat sa astept si sa apreciez calitatea care vine in timp...
Abia astept degustarea in care sa pun alaturi de o mancare buna vinurile din 2015 pana astazi, aratand o evolutie a timpului si a ceea ce am invatat pe tot acest parcurs...

Comentarii