Acea Vita din reviste...
- Cristi Magargiu

- 27 feb. 2021
- 2 min de citit

Pentru mine pandemia a avut un beneficiu important si anume faptul ca am gatit mai mult acasa si mi-am perimis sa testez diverse retete. Cel mai reusit test a fost carnea de vita, care nu era atat de intalnita in repertoriul meu pana acum. Pai pana cand ceafa de porc la gratar? :)
Aveam carnurile mele preferate pe care atunci cand doream sa savurez ceva deosebit le asezonam cu o garnitura interesanta. Preferatele erau carnea de Oaie (delicioasa carne de oaie care se poate face in variate feluri) si carnea de peste (unde aveam destul de multa varietate sa pregatesti ceva gustos si nu dateai gres).
Si uite ca pe finalul de 2020, gasind in plimbarile din cartier cu cea mica 4 macelarii diferite ca si specific, am inceput sa testez. Si am inceput metodic cu Antricot, atat maturat cat si nematurat, care pe masura ce evoluam prindea savoare si gustul devenea din ce in ce mai deosebit, pana cand a inceput sa iasa perfect :). Am continuat cu muschiul de vita, pe care spre umila mea necunoastere l-am descoperit foare recent. L-am pregatit cu grija si a iesit intr-un mare fel. Nu stiam ca muschiul de vita nu este similar cu muschiul de porc, dar citind putin si documentandu-ma dupa cateva esecuri culinare care au iesit ca opinca, am inceput sa inteleg mai multe inclusiv de ce noi Romanii nu avem traditia carnii de vita cum este la alte popoare. Pai sub imperiul otoman normal ca mancai porc , carnea de care ei nu se atingeau, iar in comunism sacrificarea vacilor era interzisa; cu carnea ne-am acoperit datoria externa :).
Asa ca, va recomand sa cititi putin despre carnea de vita, sa va uitati la cateva videoclipuri pe YouTube cu mari chefi care pregatesc stake-uri faine si sa vedeti cum vi le pregatiti singuri in 15 minute maxim... Macelariile au inceput sa aiba carne de vita de calitate buna... trebuie doar sa cautati si sa treceti periodic sa vedeti ce aduc si cum o pregatesc.... apoi cateva esecuri sa inveti sa faci friptura perfecta ;). Sa nu uiti de vin, pentru ca fara un pahar de vin nu exista friptura perfecta...

Comentarii