top of page

CE S-A MAI INTAMPLAT CU VINUL

O evolutie interesanta de cand am inceput, cum am evoluat si ce facem acum
( 2019-2015 )
WixMediafile_1567909062506
WixMediafile_1567909120776
WixMediafile_1567909179550
WixMediafile_1567909106016
WixMediafile_1567909093078
WixMediafile_1567909133513

Pe unde a mai umblat Costica in 2019...

Pe la mare...

Costica este nelipsit din orice team building in care merg, asa ca anul asta l-am plimbat pana la mare... e asa o senzatie placuta cand o echipa de corporatisti se delecteaza pe plaja cu povesti si un pahar de vin placut gustului si cu povestea proprie...

Cel mai memorabil team building a fost primul in care l-am adus, dupa ce ii facusem cu capul pe colegii mei despre poveste, proces si mancaruri... 

 

Eram in Delta, stransi la o masa, dupa ce deja gustasem cu totii cateva pahare... eu un pic mai multe sa imi fac curaj... Si vine momentul cand sa prezint vinul si sa cer parerea colegilor, sa stiu daca are rost sa continuu sau nu ... Colegii, foarte draguti :), se vorbisera dinainte sa mi-l critice ... si au inceput. Nu o sa uit niciodata cum se scurgeau impresiile negative de la fiecare... Cica mi se scurgea si mie fata ascultandu-i...cam asa a inceput periplul: "hmmmm, it's an interesting wine, but you should keep it for your family" :) :)

La prima degustare in lumea buna...

Am tot evitat sa il aduc pe Costica la o degustare cu oameni cunoscatori si pretentiosi la vinuri. Nu e un vin atat de fin, ca doar e facut in casa, si parca simteam de fiecare data cand il degusta cineva, ca primesc incurajari mai mult pentru poveste.

Si iata ca ma suna un amic care se ocupa cu astfel de evenimente, cum ca are un auditoriu interesat de Costica un altfel de vin cu o poveste interesanta...

M-am autoinvitat ca vorbitor si a inceput provocarea.

O experienta tare interesanta, cu oameni faini, cu emotii la mine cat casa, cu atentie sporita la detalii, cu feedback foarte fain atat despe eticheta cat si despre vin si cu o sumarizare a intregului concept: -CRAFT WINE- , vin artizanal mai pe romaneste :). Asa si este, si am zis ca o sa il promovez in felul asta, cu mai mare incredere. Pai tot e trendul acum cu berea artizanala, cand multa lume produce in casa berea proprie. De ce sa nu promovam tot asa si vinul romanesc care, in mare parte este artizanal?

Experienta a fost una foarte placuta, cu un fan caruia i-a adus aminte de un vin favorit, Saperavi, cu care chiar se aseamana, cu o fana care a fost atrasa de poveste, iar cu restul carora nu le-a displacut Costica cel Intelept 2016... la 2018 mai avem de imbunatatit... Las' ca iese el de la maturat anul asta sa vedem ce gust si arome are ;)

La petrecerea Theei...

Anul asta, am desfacut primele 5 sticle din Vinul Thea, in ziua in care s-a nascut, la taiatul motului de un anisor...  un moment foarte emotionant.

Vinul a creat senzatie, pentru ca pe masura ce trece timpul devine tot mai bun, si mai ales ca anul 2018 a fost unul foarte bun,  avand de unde sa ii facem si Theei vinul ei. Nimic nu e la voia intamplarii in viata...

Au mai ramas 95 de sticle, sa ne mai ajunga inca 19 ani de acum inainte daca o tinem in ritmul asta... :) si cu ocazia asta vedem si cat de frumos se invecheste.

La petrecerea burlacilor a lui fratelo...

Nu stiu cum va imaginati voi petrecerea burlacilor cu o gasca de handralai intr-un apartament pe Magheru, ca etapa de inceput in periplul ce ne astepta prin Centrul Vechi, dar uite cum arata masa cu "bauturi fine" :). Eu am folosit vinul ca pretext sa nu amestec bauturile si sa nu intru in vreun maraton de shot-uri cu baietii caci a doua zi trebuia sa ma duc la birou :)

A iesit tare bine, cum nu m-am distrat cu fratelo niciodata... un moment care va ramane acolo bine intiparit si care mi-a readus aminte cat de fain este frate-meu si cat de mult tin la el ;) 

La nunta lui Fratelo -  imbracatul mirelui si a miresei...

Pai Costica nu avea cum sa lipseasca de la un asa eveniment. Sa nu fie el langa nepotul maslinuta cand intra in randul lumii?! :)

A fost parte din gasca de baieti care l-au premenit si care i-au cantat mirelui ;)

Un eveniment frumos, cu multe distractie si voiosie. Daca stiam mai din timp ca se insoara puneam si pentru el 100 de sticle deoparte sa fie si pe masa de la nunta :))

Dar vine botezul cat de curand :)

Pe_unde_a_umblat_2019
Unde / Cand:​
Mamaia / Aprilie 2019

Bucuresti /  Iunie -Iulie 2019

Vinl_Thea

Vinul Thea este pregatit pentru ziua cea mare, 8 Iunie...

Dupa lungi seri in care am desenat schite cu eticheta pentru vinul Theei, am reusit intr-un final sa ajung la sticla pe care mi-am imaginat-o de cand s-a nascut... De fapt sticla asta reprezinta, unicornul de pe pijamaua in care a fost imbracata cand am vazut-o prima oara... si in fiecare an mi-am propus sa pastrez vie aceasta amintire.

100 de sticle, pentru multe aniversari, va fi savurat doar in acea zi speciala sa ne aducem aminte de acel an intorcandu-ne in timp de fiecare data...

Vin din anul Theei, 2018, cules cu drag de trei generatii (generatia parintilor, a bunicilor si strabunicilor) pentru a fi invechit si savurat an de an de ziua ei. 

Tinut 6 luni in butoi nou de stejar romanesc, plimbat 150 de Km pentru a fi imbuteliat cu drag de bunicul Nicu seara pe racoare, iar tati l-a indopuit si asezat in beci pentru a se invechi...

 

Prima va fi desfacuta anul acesta, cu neamuri si apropiati...

Unde / Cand:​

Bucuresti /  13-14 Apr 2019

20190210_160333.jpg
Cel Baland 2019
thumbnail.jpg

Costica cel Bland 2018 a ajuns acasa...

Singurul vin alb facut de Fam Magargiu este din bolta casei, cules cand se coace, astfel incat sa aiba savoarea perfecta... Anul acesta nu a fost productie prea buna de Tata Vacii (denumirea populara a strugurelui din care se face vinul) si pentru a iesi un vin suficient de bun, Taica-meu si Mamaia Vica au hotarat ca este mai bine sa adaugam si strugurii rosii de masa din bolta casei ...

Asa ca, anul acesta vinul alb este de fapt un galben pai spre roze, cu un gust bun si buchet suav, cum mi l-am imaginat dintotdeauna pe Costica cel Bland...

Pe final de Ianuarie a ajuns la Bucuresti cu o comanda speciala , iar la inceput de Februarie l-am tras in sticle si depozitat in beci....

Beciul acum e pregatit si de tura urmatoare  a lui Costica cel Intelept, care a inceput deja sa prinda intelepciunea in butoiul de stejar romanesc cumparat anul trecut pentru taica-meu.... 

Asa ca, am inceput pitrocirea vinului de 2018 si munca vinului de 2019, unde taica-meu, maica-mea si bunica Vica au inceput deja aratul si pregatirea viei ... 

Unde / Cand:​

Bucuresti /  09-10 Februarie 2019

Si am degustat productia 2018

Ca in fiecare an, vinul se degusta in doua locuri speciale, de o insemnatate sufleteasca deosebita: Primul pahar de vin degustat in pivnita, imediat dupa ce a fiert si a prins culoare (la inceputul lunii Decembrie) si la pomana porcului, unde impreuna cu o companie placuta asezonam pomana gustoasa a porcului cu un vin tanar , tocmai bun sa potenteze gustul ...

 

Din pivnita nu lipseste muzica la pickup pe fundal, pentru a face momentul unul de neuitat si ceva gustari sa degustam cum trebuie vinul proaspat adus de taica-meu. 

 

Anul asta vinul este mult mai corpolent ca anul trecut si de o culoare mai inchisa... nu a fost foarte cald cand am cules si a putut sta mai mult pe boasca, prinzand suficient tanin... dar nu atat de suficient cat imi doresc eu... dar sa vedem cum evolueaza la invechire si concluzionam apoi daca mai trebuia lasat sau nu pe boasca.

Am si imbuteliat pe  Costica cel Tanar si urmeaza sa ii facem etichetele, pentru ca nu am avut timp pana acum si incepem sa testam si prietenii cu productia de anul acesta , care sper sa fie macar la fel de incantati cum sunt si eu ...

Pomana porcului a fost delicioasa, mai ales datorita companiei si a amintirilor avute de cand traia si tataie Costica, el fiind cel care facea doi porci inainte de Craciun... Dar si bunicul Nicu si bunica Mariana  (acum ca au nepotica asa se lauda ) impreuna cu bunica Vica  fac o treaba foarte buna, ducand traditia mai departe, impreuna cu ajutoarele care roiesc pe langa el.... a fost cam frig si un vant a batut toata ziua , iar copii au cam inghetat, insa caldura de la soba si vinul bun, ne-au facut sa uitam de frig... Lui varu Manu am uitat sa ii zic, insa anul viitor nu il mai ratam...

Unde / Cand:​

Istlaz /  15-16 Decembrie 2018

Degustare_2018
22-9-18-2152.jpg
22-9-18-3210.jpg
22-9-18-3210.jpg
22-9-18-2153.jpg
22-9-18-2152.jpg
22-9-18-3210.jpg
22-9-18-2153.jpg
22-9-18-3212.jpg
22-9-18-3212.jpg
22-9-18-3211.jpg
22-9-18-3211.jpg

La cules 2018

La Islaz viile se culeg in rand cu lumea, adica atunci cand incepe cineva sa culeaga tot satul se mobilizeaza si intr-un weekend se culege tot. E un adevarat furnicar. Multe masini, carute, oameni care mai de care, adunati sa culeaga roadele muncii unui an intreg. 

Anul asta a fost productie record la aproape toata lumea, chiar daca unele vii au fost arse de soare. Taica-meu zicea ca nu am mai avut productie asa de buna de la revolutie, iar mamaia Vica a zis ca nu am mai avut doua jgheaburi pline ochi niciodata de cand Tataie Costica l-a construit.

Cand ne-am intors acasa, ne-am intalnit cu nasu' pe ulita: "Finule, iarasi o sa golim borcanele de compot sa depozitam vinul" :)

Dar bucuria productiei implica munca, nu doar la cules, unde te tot uiti la capatul viei si nu se mai termina, cat si la carat, stors si tras in butoaie, cand, pe masura ce cari te lasa puterile insa nu ai cum sa te opresti pana nu termini. O vecina ne spunea cum ii incurajau parintii la cules: "tata, ochii te incurca , mainile te ajuta". 

La cules, te duci dis de dimineata, imediat dupa ce iti bei cafeaua sau tuica de la prima ora :), pentru a culege pe racoare. Cosul cu merinde este pregatit temeinic pentru un ospat de pranz, la umbra copacilor. Este cel mai frumos pranz pe care il poti lua in natura. Intins pe patura, la umbra. Vii dimineata cu un elan de zici ca in doua ore termini, iar dupa masa, iti vine sa tragi un pui de somn, nu sa te apuci de treaba din nou.

Anul asta, pe langa formatia completa (Taica-meu, Mama, Bunica si eu) am mai avut un ajutor de nadejde, vecinul Marinel, care ne-a ajutat in tot procesul. Fara el , nu terminam intr-un weekend. Iar pe final verisoara Aniela si Mirel, de la care am invatat o reteta noua de lichior :), strugurata. 

La cules se spun glume, povesti si inveti multe despre cum se culegea via pe vremuri, cum se puneau struguri de mai multe feluri pentru a asigura productia sau pentru a avea si pentru masa struguri variati . Sau cum unii se duceau la cules de prune dimineata devreme impreuna cu bunicii, ciopii fiind si le inghetau mainile in timp ce culegeau ... Sau cum culegeau boabele de strugure cazute pe jos :)... Am invatat si reteta de magiun de struguri facuta de stra-bunica Ioana sau despre Mos Magargiu (stra-stra-bunicu') care avea multe vii si producea vi "de export" , adica se vindea in afara satului la Izbiceni, ceea ce insmna ca avea vin bun :). L-am intalnit si pe vecinul care pazea via de grauri si care avea o goarna veritabila :)

Intr-un cuvant, o punte intre mai multe generatii care trebuie sa ramana vesnic in picioare:)

Strugurii se pun in saci si apoi se cara acasa, se zdrobesc si apoi se lasa mustul o zi pentru a prinde tanin si a se scurge din struguri.

Totul a durat 5 zile, din care doua de cules si tras mustul din care se va face Costica, doar din Othello, iar restul de zile pentru a finaliza si ce a mai ramas.

 

Seara de Sambata am stat la povesti tu taica-meu, care ne-a povestit despre tineretea lui in care era profesor stagiar. Si am baut o bere "de carutasi" cum ii zice el, Ciucas :)))... Frumoase vremuri si frumosi oameni, plini de omenie :) .

Pe langa povesti si oameni am si un moment pe care il savurez din plin in astfel de ocazii - seara,  cand il desfacem pe Costica cel Intelept, facem o pastrama de oaie si o mancam cu pofta cu must sau vin. Iar apoi, in linistea de afara, admir cerul care este pliiin de stele cum nu prea mai vezi in alte parti si ma afund putin in ganduri...Este unul dintre cele 3 momente  in care ma bucur din plin de viata la tara, o tara care merita vizitata si o atmosfera care merita intretinuta pentru a nu pierde astfel de momente si amintiri.... 

Cules_2018
Pregatire_Cules_2018
Unde / Cand:​

Istlaz /  15-16 Septembrie 2018

01-9-18-0319.jpg
01-9-18-0320.jpg
01-9-18-0319.jpg

Incep pregatirile pentru cules

A venit toamna si inceputul lunii Septembrie este unul important pentru vie. Daca Iulie si August erau lunile periculoase din cauza caldurilor, Septembrie este luna recoltei si trebuie pregatita ca atare.

Iulie a fost o luna plina de ploi, asa ca strugurii vor fi mari, insa nu atat de dulci si zaharosi. Insa tot a fost cald si pentru a nu ii arde, una din metode este sa lasi via nelegata in anumite locuri sa nu poata ajunge soarele la strugure, sau poti lasa iarba putin mai mare.

In luna August , taica-meu, a lasat iarba sa creasca pentru ca a fost o luna calduroasa si risca sa se arda strugurii. In una din vii a taiat-o,  unde bunica a tinut mortis sa o taie pt ca rade lumea de tine daca ai iarba in vie :) :) si o sa se vada diferenta. Vedem oricum la cules, in rand cu lumea.

Strugurii au deja o culoare foarte frumoasa si incep sa isi concentreze zaharul. Deja se zvoneste prin sat ca in doua, maxim trei saptamani o sa se culeaga viile, asa ca incep pregatirile: se curata butoaiele, se lasa la uscat si facem planul de batie pentru cules. Eu deja mi-am luat concediu si incep usor-usor sa dau sfoara in tara cui vrea sa vina sa ma ajute. 

Unde / Cand:​

Istlaz /  27-31 August 2018

Pitrocitul de Iulie

Luna Iulie, pe langa muncitul campului, unde se praseste, stropeste si se urmareste via sa vedem cum face fata caldurilor, este si momentul celui de-al 3-la pitroc.

Cum va povesteam la inceputuri, Costica cel Intelept este rezultatul unui proces de invechire traditional, care presupune 5 pitroceli : Decembrie in anul in care se produce, Martie, Iulie, Octombrie si apoi Decembrie, cand se trage in sticle si se degusta la pomana porcului impreuna cu cel tanar.

Pitrocitul vinului, sau cum se mai zice prin alte zone, ravacitul vinului, este momentul in care tragi vinul dintr-un butoi in altul,  proces care limpezeste vinul... nu il filtrez. Tot acum, este si un ritual  prin care il degusti sa vezi daca evolutia lui este buna. Datorita acestui proces vinul se pastreaza peste ani si prinde cea de-a treia caracteristica, gustul de stejar, prune uscate sau fructe de padure... 

Da, bulshit...asa am zis si eu cand am citit in carti de aceasta caracteristica (la unele vinuri chiar de carne cruda sau fructe exotice) insa chiar s-a intamplat si cu vinul meu, din vita direct producatoare, in al doi-lea an de invechire ;). 

Nelipsit de la pitrocitul vinului, tata socru ma ajuta mereu ... si am degustat impreuna, ne-am dat cu parerea si pare ca si anul asta Costica Cel Intelept o sa fie deosebit.

in acelasi timp, la vie se praseste, unde taica-meu cu calul unor vecini da ture prin vie... uite ce poza frumoasa.... asta pana cand isi va comanda anul asta la motosapa prasitoarea lui sa faca treaba motorizat...

Unde / Cand:​ 

Bucuresti + Islaz / 14-15 Iulie 2018

Pitrocitul-de-iulie

Vinul Thea...

8 Iunie 2018 este o zi speciala, ziua in care s-a nascut Thea , zeita noastra :) din traducere greaca :). Si ca orice zeita, va avea vinul ei. Astfel, o parte din productia de 2018 va avea un brand special, o eticheta speciala, care va marca anul in care Thea a venit pe lume.

 

Eticheta este inca in atelierul de creatie, dar sigur va avea unicorn pe ea, asa cum am vazut-o prima oara la maternitate :) 

Asa ca ii uram bun venit lui Thea si ne vom bucura de ea si ea de noi... si impreuna de Vinul Thea ;)

Unde / Cand:​

Bucuresti  / 8 Iunie 2018

VinulThea

Si acum se vad strugurii...

si alte fructe de sezon

Luna Mai este una dintre cele mai frumoase luni atat pentru vie cat si pentru iubitorii de fructe. Incep sa se vada primii ciorchini si iti poti da seama cat de productiva va fi via. Tot acum, infrunzeste toata, dar vin si caldurile si trebuie stropita si urmarita atent. E o perioada in care munca si atentia se intensifica... Via lui Costica este muncita de tati, controlul calitatii este asigurat de mamaia Vica si suporter numarul unu la locul faptei este mami... eu sunt suporter de la distanta si primesc periodic cate n staus de cum mai evolueaza lucrarile...

 

Pare ca anul acesta o sa fie productie buna. S-au prins si cei 20 butuci de Babeasca Neagra plantati in primavara si vom vedea primii struguri la cei plantati anul trecut.

 

Cum va ziceam, din luna Mai incepe paradisul iubitorilor de fructe si ne putem delecta cu capsune, cirese, zmeura, corcoduse verzi, iar din iunie incep caisele, piersicile, visinele si afinele. Daca nu aveti in curte, va invit cu drag in piata la obor sa vedeti ce feerie (v-am pus si o poza, poate va fac pofta). Si daca tot sunt fructe, e vremea lichiorurilor si a tuicilor :)... puteti trage cu  ochiul in sectiunea " Cu ce ne mai mandrim" sa vedeti ce alcooale am mai pregatit.

Din luna Mai incep si legumele si verdeturile care dau gust deosebit mancarurilor: rosii, castraveti, ceapa noua, cartofi noi, dovlecei, sfecla rosie, morcovi noi si alte radacinoase, leustean, cimbru, busuioc. Iti vine sa te apuci de gatit numai vand le vezi proaspete si aromate.

Mie imi ploua in gura dupa ce am scris aici, iar maine ma voi duce din nou la piata ;)... pofta mare si spor la treaba pentru productia 2018 

Unde / Cand:​

Islaz + Bucuresti  / Mai -Iunie 2018

Siacum se vad strugurii
Inceput sezon lucrari 2018


Va ziceam ca eu sunt cu procesul vinului, mai exact de la cules inainte si marketing... ce sa fac, la asta ma pricep si eu :) Pana atunci, este o adevarata desfasurare de forte gestionata de taica-meu si "ajutoarele" pe care le are la indemana, greu de gestionat... Totul incepe primavara devreme, cu sapatul de iarba,  unde pirul este inamicul numarul unu...urmeaza apoi taiatul viei, unul dintre cele mai importante procese... cum tai via, asa este si rodul ei...

Jumatatea lunii Aprilie despre asta a fost, iar via arata foarte bine... datorita muncii prestata de taica-meu si coordonata de bunica (zisa si generalul) si maica-mea :P

Anul trecut am plantat Babeasca Neagra, vita nobila pentru "Costica cel Nobil" si iaca a iesit primul rod :)... sper sa faca strugurii la care visez sa vedem daca visul devine realitate ... tineti-ne pumnii...

Pe langa placerea de a vedea campul, este o adevarata placere sa fii la tara si sa te bucuri de flori, vegetatie, pasari si puisorii din curtea bunicii care doar ce au iesit :)... nu mai zic de mancare, ostropelul cu usturoi verde sau ciorba cu leustean proaspat cules din curte......

Va dau zambete, flori , voie buna si miros de lacramioare in suflete... pentru ca e din belsug la tara... si va recomand sa va reintoarceti din cand in cand la origini

Unde / Cand:​

Islaz  / 21 Aprilie 2018

Inceputsezonlucrari2018
Al doilea pitroc Productie 2018


in Martie este vremea pentru a trage vinul, sa il mai aerisim, sa il verificam si sa il si servim prietenilor sa isi dea cu parerea...Cu tata socru mi-am dat cu parerea de vin... cica e tare bun :)

Anul asta culoarea este mai putin intensa fata de anul trecut, insa mai aromat si cu buchet puternic... Este un vin rubiniu care aduce mult a strugurele din care este facut...

inca este un vin tanar, insa deja ii simt puterea de invechire ... hai noroc!

Unde / Cand:​

Bucuresti / Martie 2018

Primul pitroc productie 2018


Dupa ce vinul a fost degustat iar verdictul a fost pozitiv, se aduce in pivnita lui... in damigene plimbate cu masina de la Islaz la Bucuresti...

Apoi se trage in butoaie noi de stejar romanesc... sa isi primeasca taninul necesar invechirii, timp de un an...  

Unde / Cand:​

Islaz + Bucuresti / Decembrie 2017

Degustare productie 2017


Prima degustare a vinului produs in 2017 a fost la traditionala pomana porcului. Ca in fiecare an, pastram traditia si il degustam pe Costica si in acelasi timp continuand taiatul porcului cum facea el cand traia. Vinul a iesit de un rosu rubiniu deschis, cu un buchet intens de Othello, iar productia lui taica-meu un rosu intens de scoti pata doar cu foarfeca.

Degustarea oficiala s-a intamplat de Craciun, cu neamuri, cu bucate traditionale si povesti.

Unde / Cand:​

Islaz + Bucuresti / Decembrie 2017

Primul Costica cel Iubitor si Costica cel Bland 2017


Ca in fiecare an, in Octombrie stoarcem strugurii lasati la stafidit pentru Costica cel Iubitor. Anul asta, am mai invitat neamuri, ca acum am mai extins gashca. Si-am venit noi ca baietii la stors vinul ( Tata socru, Nasu, Cumnatul nasului) si am mai cules si bolta de soi "Tata Vacii" cum ii ziceam cand eram copii (tati zice ca soliul este Coarna Alba).

Ne-am "canonit" cum zicea un prieten de-al lui tati cu pastrama de oaie si-am facut si o pescuiala ca inca avem microbu'n sange.

Costica cel Bland a iesit excellent, Cel Iubitor, inca mai trebuie lucrat.

Unde / Cand:​

Islaz / Octombrie 2017

Cules 2017


Deja o traditie, Septembrie este luna in care se culeg roadele muncii lui taica-meu care a sapat, taiat, legat, stropit samd. Nu e usor si nu poti face doar in weekend, e o munca grea dar care isi merita roadele. Gustul vinului e dat de intreg anul care face parte din povestea lui, pe care doar tati o poate spune in detaliu, eu sunt cu marketingul , roadele si procesul :).

Via se culege "in rand cu lumea" nu cand vrei tu. E frumos sa vezi tot satul la cules si mai ales cand se mai ajuta unii pe ceilalti.

Unde / Cand:​

Islaz / Septembrie 2017

Primul butoi si primele sticle


Poze cu primul butoi umplut cu vin si primele sticle nu am, activitate care s-a intamplat in Decembrie 2016. In fiecare an, Decembrie este luna in care se aduce vinul in pivnita de la Islaz unde a fiert, numita Priumul Pitroc.

Vinul se degusta, se masoara alcoolul si se depoziteaza fiecare Costica la locul lui: Cel Tanar in sticle, Cel Intelept in butoaiele de stejar.

Cel Intelept se mai Pitroceste pana in Octombrie/Noiembrie (Cam de 3 ori: Martie, Iulie, Octombrie/Noiembrie) cand se va imbutelia in stile spre pastrare.

Am  insa poze cu primul butoi adus in pivnita in Feb 2016 :): demontat de taica-meu si montat impreuna direct in pivnita ca nu avea loc pe usa.

Unde / Cand:​

Islaz + Bucuresti / Decembrie 2016

Primul Othello stafidit

Pastrat in ladite timp de o luna si jumatate, Othello se stafideste si mustul devine mai dulce. Ca urmare, vinul va iesi mai tare si putin dulce.

La stors ne folosim de uneltele facute special de Tata Socru, care are un rol foarte bine stabilit in tot acest proces :) si care an de an va veni sa le puna la punct ;).

Unde / Cand:​

Islaz / Octombrie 2016

Primul cules


Nu am mai fost de cand eram mic la culesul viei. E ceva foarte frumos, mereu cu amintiri de cand se mergea la cules cu toate neamurile. A deveint o traditie, o legatura intre generatii, o transmitere a traditiei in familie.

Unde / Cand:​

Islaz / Septembrie 2016

Primul Costica


10L de vin din productia 2015, ultima pe care a mai apucat-o in viata tataie Costica, lasat in butoi de stejar si apoi pastrat la loc de cinste in sticle.

In fiecare an pe 1 Decembrie cand s-a nascut Costica se va desface cate o sticla.

Asa arata prima versiune de eticheta.

Unde / Cand:​

Bucuresti / August 2016

bottom of page